29 Μαρτίου 2008

Αίγιο, Απρίλιος 2008

[Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Φιλόδημος]

Η "Καμένη Έκθεση"

Η ΔΕΠΑ Αιγίου σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: ΄΄Αυτή Τη Φορά Να Μην Ξεχάσουμε΄΄ (μια ΄΄καμένη΄΄ έκθεση) την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.
Το καλοκαίρι που μας πέρασε όλοι νοιώσαμε ανίσχυροι, αμήχανοι, προδομένοι και φτωχότεροι. Αυτή τη φορά, το κύμα της φωτιάς δεν φάνηκε να αφήνει κανένα άλλοθι, καμία δικαιολογία, κανένα εφησυχασμό, όχι μόνο για την καταστροφή της ζωής, αλλά και του αρχαίου τοπίου, της ιδιαίτερης αίσθησης αυτού του τόπου, που όπως και νάχει δεν είναι ιδιοκτησία ή κληρονομιά μας, αλλά κτήμα όλης της ανθρωπότητας. Και η κοινωνία αυτής της εποχής, αυτής της χώρας, ίσως μείνει στην μνήμη σαν μία κοινωνία ανάξιων κληρονόμων. Μπροστά στη θριαμβευτική επέλαση των αιωνίων συμφερόντων στην καμένη γη και στο εφήμερο της συνείδησής μας, που μπαίνει σε ψύξη, μόλις αλλάξει το πρόγραμμα των ειδήσεων της τηλεόρασης, η έκθεση με τίτλο: ΄΄Αυτή την φορά να μην ξεχάσουμε΄΄ είναι μια προσπάθεια 40 - τουλάχιστον εικαστικών και ποιητών να συντηρήσουν την μνήμη, τη συνείδηση και τον προβληματισμό. Η Έκθεση μετά τον Οκτώβριο στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο στον Πύργο Ηλείας, στην Πάτρα συνεχίζει με επόμενο σταθμό το Αίγιο (28 Μαρτίου) και όπου ανά την Ελλάδα ζητηθεί. Σε αυτή την ΄΄καμένη έκθεση΄΄ συμμετέχουν καλλιτέχνες κάθε εκφραστικού μέσου (ζωγραφικής, φωτογραφίας, video, performance) και καταθέτουν βιώματα μέσα σ' ένα εναλλασσόμενο οπτικό πεδίο. Με τη φιλοδοξία αυτή, η έκθεση αποτελεί ένα μικρό, γόνιμο, αντιπλημμυρικό ανάχωμα, ανάμεσα στην Οργή και την Αδιαφορία.

28/3/2008 έως και 5/4/2008
Ώρες λειτουργίας: 10:00 - 13:00, 18:00 - 21:00 Καθημερινά

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:
Εικαστικοί: Αθανασάκη Ιουλία, Αηδονίδης Ηλίας, Ακύλα Έλενα, Αμαραντίδης Γιώργος, Ανδρό, Αποστολάκης Χρήστος, Αποστολοπούλου Παναγιώτα, Γαζετοπούλου Γιούλα, Γαζετόπουλος Κώστας, Γκουλιαλμάκη Λουΐζα, Γρίβα Έλλη, Ζανέτου Μαριάντζελα, Ζαρκάδα Μαρίλη, Ευθυμίου Τζίμης, Καραμούζη Ευγενία, Καραμούζη Ράνια, Κατσιφαράκη Κατερίνα, Κολλημένος Κώστας, Κόρκου Αγγελική, Κουτρούλης Γιάννης, Κουτσαυτίκης Κώστας, Κοψίδου Σοφία, Κριθαρά Ρίκα, Κωστής, Λέτσιου Μαρία, Μαστερόπουλος Ιβάν, Λιλικάκης Κοσμάς, Μπαρδάκη Αγγελική, Μπέσκος Γιάννης, Μουσούλη Λίτσα, Πάλμου Σταματίνα, Πανόπουλος Ίων, Παραουλάκη Αθηνά, Πολιτοπούλου Ελένη, Πολυχρονάτου Ελένη, Πούλος Ηλίας, Προδρομίδου Έλενα, Σακούλης Νίκος, Σκαρλάτος Γιάννης, Σταματόπουλος Αλέκος, Στεργίου Κώστας, Χατζησταύρου Ιάκωβος, Χουρχουλής Γιώργος.

Ποιητές: Νάνος Βαλαωρίτης, Αλέξης Δάρας, Μιχαήλ Μήτρας, Ανδρέας Παγουλάτος, Ντίνος Σιώτης.
Επιμέλεια Έκθεσης: Τζίμης Ευθυμίου
Διοργάνωση: ΔΕΠΑ ΑΙΓΙΟΥ - Πολιτιστική Εταιρία ΄΄Ορίζοντας΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου